"Pozorišne iluzije", Dragan Jovanović i Mira Furlan. Foto: Jugoslovensko dramsko pozorište

Komemoracija Miri Furlan, jednoj od najznačajnijih i najvoljenijih glumica u regionu, koja je preminula 20. januara u Los Anđelesu u 66. godini od posledica infekcije virusom Zapadnog Nila, biće održana 11. maja u 12 sati na Sceni "Ljuba Tadić” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, saopštili su iz ovog teatra.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je pridruženi član bila u periodu pre odlaska u Ameriku, igrala je Leu u „Dibuku“ Anskog u režiji Edvarda Milera i Izabelu u „Pozorišnim iluzijama“ Pjera Korneja u režiji Slobodana Unkovskog.

Trenutn ose u JDP-u se igra njena drama “Dok nas smrt ne razdvoji” u režiji Mikija Manojlovića koja će biti izvedena stoti put u nedelju 18. aprila u 19 sati. U predstavi koja je na programu i u ponedeljak 19. aprila igraju Jasna Đuričić, Anita Mančić, Jovana Gavrilović i Miki Manojlović.

Od prerano preminule glumice komemorativnim skupom prvo se oprostilo Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca u Rijeci 29. januara 2021. Ovo pozorište joj je otvorilo vrata povratka na institucionalnu pozorišnu scenu u Hrvatskoj. Odigrala je naslovnu ulogu u “Kasandri” Kriste Volf 2016. godine, u tu je odigrala i poslednju ulogu u predstavi “Vežbanje života – drugi deo”, jednoj od tri koje je igrala u ovom teatru za vreme emigrantskog života u SAD.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare