dva u jedan

Komedija „Dva u jedan“ Reja Kunija, hit predstava Narodnog pozorišta iz Subotice, gostuje na Velikoj sceni Madlenianum 24. marta u 19.30 časova.

Radnja se odvija u londonskom hotelu, osamdesetih godina, u vreme Margaret Tačer, kad jedan od njenih konzervativaca, ministar Ričard Vili, pomisli da je odlična ideja da dovede svoju ljubavnicu u hotel u kome je odseo sa ženom.

Foto: Atila Kovač/Promo

U organizaciju ovog svog, nemogućeg, plana on uvuče i svog pomoćnika, Džordža Pigdena, koji ni najmanje nije dorastao zadatku. Zamene identiteta, muževi i žene koji se iznenada pojavljuju, inostrano osoblje hotela koje ne govori dobro engleski – sve to garantuje da će, kao u svakom dobrom vodvilju, sve što može, poći naopako.

Ovu popularnu predstavu subotičkog pozorišta režirao je i izbor muzike napravio Petar Jovanović, scenograf je Aleksandar Veljanović, kostimograf Marko Marosiuk, tekst Reja Kunija prevela je Olja Đorđević. U ulozi Ričarda Vilija je Vladimir Grbić, prvak subotičkog pozorišta, koga naša publika zna kao Feliksa u komediji „Feliks I Doris”, njegovu ženu tumači Sanja Moravčić, njegov pomoćnik je Igor Greksa, dok se u drugim ulogama pojavljuju: Zoran Bučevac, Srđan Sekulić, Snežana Jakšić/Jelena Mihajlović, Kristina Jakovljević, Ksenija Mitrović i Milan Vejnović.

Bonus video: Milena Marković – odlomak iz romana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar