Ko je ubio Dženis Džoplin, predstava, Srpsko narodno pozorište
Foto: Vladimir Veličković/SNP Promo

Predstava "Ko je ubio Dženis Džoplin?" Srpskog narodnog pozorišta pobrala je čak pet nagrada na 23. međunarodnog festivalu Teatar fest "Petar Kočić" u Banjaluci, saopšteno je iz novosadske teatarske kuće.

Žiri u sastavu Senad Bašić, Dejan Projkovski i Olivera Đorđević jednoglasno je proglasio predstavu Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a najboljom predstavom festivala, dok su glumice Sonja Isailović i Bojana Milanović ponele specijalne nagrade za mlade glumice za ulogu Dženis Džoplin. Takođe, rediteljka predstave Sonja Petrović dobila je nagradu za najbolju režiju, kao i nagradu „Korak u hrabrost 2021“, koju dodeljuje Radio-televizija Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Ko je ubio Dženis Džoplin, predstava, Srpsko narodno pozorište
Iz predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ Foto: Vladimir Veličković/SNP Promo

„Ovakva podrška meni, a i svima nama iz ekipe je od izuzetnog značaja, jer nas podstiče da predstavu čuvamo, negujemo i iz nje iznova učimo i inspirišemo naše generacije, a i one koje tek dolaze. Od srca se zahvaljujem“, istakla je Sonja Isailović, dok je Bojana Milanović rekla: „Ponosna sam na našu ekipu! Hvala publici i žiriju koji su prepoznali važnost i značaj ove predstave“.

Rediteljka Sonja Petrović ističe da joj posebno važna i draga nagrada za najbolju predstavu.

„Upravo ta nagrada govori o našem kolektivnom radu i verovanju u ovu predstavu, koju smo podjednako gajili kao tim od samog početka njenog stvaranja. Ohrabruje me i saznanje da se hrabrost u pozorištu nagrađuje i neguje. Ta činjenica uliva nadu da će se pojaviti nova generacija pozorišnih umetnika koja je spremna da razbijaja tabue i formalnosti, tako što stvara iz sopstvene potrebe, a ne zadatih formi. Hvala banjalučkoj publici i žiriju za ovaj vetar u leđa“, rekla je Sonja Petrović, a preneto u saopštenju SNP.

Teatar fest „Petar Kočić“ održan je od 4. do 10. jula u Banjaluci, a igranje predstave „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ zakazano je za 20. jul u okviru „Ohridskog leta“ u Makedoniji i 25. avgusta na „Viminacijum festu“ u Požarevcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare