Foto: Shutterstock

Predstava "Sama je tražila" grupe autora, u režiji Ksenije Krnajski i produkciji Pan teatra, biće po drugi put prikazana onlajn u nedelju 6. decembra na Jutjub kanalu opštine Zvezdara.

Ovaj omnibus komad je sastavljen od priča, monologa i ispovesti hrabrih žena „sa onog sveta“ koje su bile žrtve jačeg pola.

Hrabre žene – žrtve u ovoj drami igraju Tijana Janković, Olivera Viktorović Đurašković, Branka Stojković, Maja Mitić i Bojana Đurašković.

Olivera Viktorović Đurašković Foto: Printscreen/YouTube/Grand Magazin Tv Grand

Dramaturzi istinitih priča su pisci iz Srbije, Hrvatske, Irske i Švedske, među kojima su Maja Pelević, Milan Marković i Branislava Ilić.

Pored ličnih iskustava materijal korišćen kao inspiracija su i zvanični policijski izveštaji, a značajnu podršku u stvaranju predstave dala je i Vesna Stanojević iz „Sigurne kuće“.

Predstavu u produkciji Pan teatra je sutra moguće pogledati na Jujub platformi Gradske opštine Zvezdara.

Emitovanje predstave „Sama je tražila“ je jedna od aktivnosti kojom Komisija za rodnu ravnopravnost predsednika GO Zvezdara i ove godine učestvuje u globalnoj svetskoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“.

Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, kada je ovaj komad već bio prikazan onlajn, i završava se 10. decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar