Foto:Ružica Ristivojević

Kolja i Grobovlasnici objavili su svoj prvi singl "Sve će biti dobro, ljubičice" sa novog albuma "Sreća i druge brige" u izdanju promoterske kuće Long Play.

– Ova pesma je rekapitulacija mojih 35 godina života u Beogradu. Sve što se u njoj spominje, već sam, na neki način, pominjao i ranije, i sad se sve sabralo u Ljubičicu. Mogla je da se zove i – Beograd, pošto Beli grad i jeste glavni junak ove pesme. Voja i ja smo uvek voleli da sviramo bugi-vugi, i sad nam se pružila prilika da se malo vratimo korenima – rekao je Kolja.

Prošlo je gotovo pet godina od poslednjeg albuma „4 prsta“ Kolje i Grobovlasnika. Zato je vest da je nedavno završio snimanje novog albuma i da će se on pojaviti krajem juna, i te kako sve obradovala.

Kolja i Grobovlasnici nastupiće u Nišu 23. juna u Dvorištu Univertizeta (Banovina), sa početkom u 21 čas. Na tom koncertu, koji je zapravo i promocija novog izdanja, publika će imati priliku da premijerno čuje izvođenje nekoliko novih pesama.

Nakon nastupa u Nišu, Kolja će u Domu omladine Kragujevca 24. juna biti deo „Priče sa autorom“ od 19 časova, dok će na glavnoj bini Arsenal Festa natupiti u subotu, 1. jula od 19.50 časova.

Foto:Ružica Ristivojević

Pre svega poznat i priznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja je status kultnog autora srpskog bluza počeo da gradi albumom “Mama, nemoj plakati” (2001), a strpljivo ga je učvršćivao sledećim “Kolja” (2009), trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom “Grobovlasnici” (2013) i odlično prihvaćenim “4 Prsta” (2018), sa koga su se izdvojile “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet”, “Svaku noć je isti mrak” i “Život je san”.

Veliku popularnost zadobila je i numera “Meksikanac”, koja je kao singl objavljena 2020. godine.

Bonus video: Petar Janjatović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar