Foto: Bojana Janjić

Internacionalni festival alternativnog i novog teatra (Infant) otvoren je sinoć u Kineskoj četvrti koncertom Nikole Pejakovića Kolje, glumca, reditelja, scenariste i muzičara. Prve večeri izveden je komad "Ana Frank", a večeras su na programu dve predstave.

„Nismo dugo svirali, pa je trema prisutna, ali imam dovoljno samopouzdanja da vas pozdravim i da kažem da je festival alternativnog teatra Infant otvoren!“, poručio je Pejaković.

Nakon nastupa Nikole Pejakovića Kolje, na festivalu u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada izvedena je predstava „Ana Frank“ Šabačkog pozorišta, prva od tri iz takmičarskog programa.

Predstava govori o potresnim događajima i razmišljanjima jevrejske devojčice stradale u Drugom svetskom ratu, a istovremeno postavlja pitanje šta smo mi kao društvo naučili iz ove potresne priče.

Večeras na programu su „Prostor za revoluciju“ Bitef dens kompanije (20 časova) i „Algoritam sna“ Teatra Mimart (21.30 sati) koje se takođe takmiče za nagrade INFANT festivala.

Predstava Srpskog narodnog pozorišta „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ biće izvedena u čast nagrađenih, a ovogodišnji članovi žirija su direktor Sterijinog pozorja Miroslav Radonjić, reditelj Nikola Zavišić i dramaturg Milan Puzić.

Celokupan program ovogodišnjeg festivala biće održan na otvorenom prostoru u Kineskoj četvrti, a ulaz je besplatan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar