Foto: Akademska knjiga/ Promo

Promocija knjige Mijata Lakićevića "Prosvet(l)itelj" biće održana u ponedeljak 3. oktobra s početkom od 18 časova u Lazarevcu.

U susret 5. oktobru knjiga iz pera novinara i publiciste Mijata Lakićevića biće predstavljena u Lazarevcu, u sali iznad apoteke „Mladost“, saopštili su organizatori.

Pored autora knjige, na promociji će govoriti rediteljka i dramaturškinja Jelena Bogavac i pisac Saša Ilić, a razgovor će moderirati novinar Nenad Živković. Pokušaće na promociji da pruže odgovore na pitanja: koliki je doprinos modernizaciji srpskog društva dao Zorana Đinđić kao prosvetitelj i prosvetlitelj; koliko je njegovo poznavanje filozofije imalo uticaja na praktikovanje politike i da li je potreban novi štrajk rudara da bi atentatom prekinuta Đinđićeva vizija bila ostvarena?

Pre početka promocije ispred izdavača knjige „Akademska knjiga“ govoriće Bora Babić, a u ime Pokreta Novi Optimizam obratiće se bibliotekarka iz Lazarevca Marina Gavrilović i Branislav Grubački Guta, osnivač Novog Optimizma iz Zrenjanina.

Mijat Lakićević, ekonomski novinar, intervju
Mijat Lakićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ovaj skup biće održan, kako podsećaju organizatori, istog datuma kada je pre 22 godine 7.000 radnika površinskog kopa Kolubare u Lazarevcu stupilo u štrajk, što je bila uvertira u petooktobarski prevrat…

Bonus video: Đinđić, 19 godina od ubistva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar