Foto: Akademska knjiga/ Promo

Knjiga "Prosvet(l)itelj" iz pera Mijata Lakićevića biće predstavljena večeras, s početkom od 18 sati u prostorijama Fondacije dr Zoran Đinđić.

Na promociji knjige „Prosvet(l)itelj“, koja je izašla u izdanju „Akademske knjige“, govoriće, pored autora, i Latinka Perović, Novica Milić i Milovan Božinović.

Ko je bio Zoran Đinđić? Na ovo, čini se, preteško pitanje, pokušao je da pruži odgovor cenjeni novinar i publicista Mijat Lakićević. Intelektualnu biografiju Zorana Đinđića, koju je nazvao „Prosvet(l)itelj“, Latinka Perović nazvala je „preciznom, potresnom i najpotpunijom Đinđićevom biografijom“.

Koliko god da je bilo izazovno poduhvatiti se lika i dela Zorana Đinđića, jednako je zadovoljstvo bilo baviti se tako raskošnom, složenom, vrednom, zanimljivom, pa i u neku ruku protivrečnom ličnošću, priznao je nedavno u razgovoru za Nova.rs Mijat Lakićević, dodavši da mu je ideja bila “ svojevrsna rehabilitacija Đinđića“:

Mijat Lakićević, ekonomski novinar, intervju
Mijat Lakićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Da se vratimo njegovim idejama, i da shvatimo šta smo izgubili. Kada bismo se vratili dubini Zoranove analize, promišljanju trenutka, kritičkom odnosu prema sopstvenom radu i Srbiji, njegovom osnovnom usmerenju, poput onog Srbija u Evropi, to bi bio veliki doprinos – zaključio je Mijat Lakićević.

Bonus video: Đinđić je na sebe preuzeo rizik bolnih reformi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar