Knjiga o Zoranu Radmiloviću u Gornjem Milanovcu

Kultura 29. jun. 202114:25
Podeli:
Zoran Radmilović kao Radovan Treći, Foto:Promo/Atelje 212

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u sredu, 7. jula 2021. godine od 19 sati u bašti velike sale te ustanove knjigu "Uspomenar 4 - čarobnjak Radmilović" koju potpisuje Milan Caci Mihailović.

Ovo delo posvećeno je legendarnom srpskom i jugoslovenskom glumcu Zoranu Radmiloviću. Knjigu je povodom 35 godina od Radmilovićeve smrti, publikovala Ustanova Narodno pozorišta Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“.

„Knjiga je još jedan spomenik čoveku koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturi svoga naroda i koji i dalje živi, zaista živi i to vrlo intenzivno u nezaboravu. Pored reči Zoranove rođene sestre, gospođa Mirjane, i njegove voljene sestričine Selene, u njoj ćete naći reči glumaca, reditelja, suflera, dramskih pisaca, teatrloga, kritičara. Tu su i moje priče vezane za događaje iz sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetoga veka, kada sam sa Zoranom provodio vreme na sceni, na probama, na gostovanjima, u garderobama, u bifeu. Tu je i oko 200 fotografija, dokumenata, isečaka iz novina i tako dalje”, naveo je za naš portal autor Milan Caci Mihailović.

Komentari

Vaš komentar