Dejan Katalina, pisac, knjiga Upomoć, veštica se zaljubila u mene
Foto: Portalibris/Promo

Knjiga za decu „Upomoć, veštica se zaljubila u mene” autora Dejana Kataline pojavila se ovih dana u izdanju Portalibrisa. Ovo je uzbudljiv i duhovit dnevnik petaka Ivice, koji je odlučio da ostavi zapis o čudnim i na prvi pogled neobjašnjivim stvarima koje su počele da mu se dešavaju, saopštio je izdavač.

„Sigurno je samo da Ivici iznenada počinju da se dešavaju nadnaravne stvari, koje on ne ume da objasni. Ali, bez straha… Veštica u ovoj knjizi ima profil na Instagramu, a ne kućicu od čokolade i kavez za Ivicu”, objašnjava autor romana.

Upomoć, veštica se zaljubila u mene, Dejan Katalina
Dejan Katalina Foto: Portalibris/Promo

Dejan Katalina je poznati novinar i pisac, koji je već objavio deset knjiga proze za odrasle i jednu zbirku svojih novinskih tekstova, i koji se sada prvi put nalazi u ulozi pisca za decu.

„Ovu knjigu smatram svojom najboljom i najdražom, jer je pisana bez komercijalnih… Ma, bez bilo kakvih pretenzija; ona je čist produkt improvizacije, koja je na kraju, po meni, ispala kao delo jasne forme i precizno izbalansirane strukture, iako na prvi pogled možda deluje pomalo anarhično”, kaže autor i dodaje: „Želeo sam da pomalo liči na dnevnike Adrijana Mola i Bilježnicu Robija K. Viktora Ivančića, ali Ivica je, što bi rekao Hanter Tompson, pronašao svoj glas i izborio se da ne liči ni na koga.”

Čitajući ovu knjigu svi će se nasmejati i zabaviti, neki će se prepoznati, a devojčice i dečaci će saznati šta da rade kada se zaljube u nekog ko nije zaljubljen u njih ili u nekog ko ima potpuno drugačija interesovanja, saznaće da li je ljubav kao sladoled, kafa ili vanzemaljac, kako da se odnose prema starijima i jačima u školskom dvorištu i još mnoge druge interesantne i korisne stvari, saopštio je izdavač.

Dejan Katalina je odlučio da se odrekne honorara od prodaje knjige u korist organizacije „Budi human”, koja pomaže deci kojoj su potrebna sredstva za lečenje.

Bonus video: Isidora Simijonović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar