Foto: Promo

Izložba fotografija studenata beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti, pod nazivom "Klasići", biće otvorena u sredu 8. septembra, u prostoru novootvorene galerije Re-Kreativnog centra Silosi Beograd.

Na izložbi „Klasići“, naslovljenoj u duhu zajedništva jedne cele generacije umetnika, zajedno će izlagati kolege sa klase Ana Evtić, Iva Štavljanin, Jelena Cvetković, Jelena Siljevski, Miloš Milović, Mina Petrović i Teodora Krunić.

Oni će prikazati radove iz sfere dokumentarne, studijske i kreativne fotografije, kao i one na kojima se autori nalaze na raznim zajedničkim okupljanjima. Svaki od studenata predstaviće po deset radova, ali i po jedan interaktivni segment u kojima bi autori dobrovoljno uključivali i posetioce izložbe. Izložba će biti otvorena svakog dana do 15. septembra, u periodu od 18 do 21 časova, a ulaz je slobodan.

„Klasići“ nastavljaju „nultu“ sezonu galerije Silosa, koja će i ubuduće biti posvećena upravo ovdašnjoj umetničkoj sceni, kažu organizatori.

Oslikavanje murala na Silosima Foto: Arhiva Silosi

Između ostalog, i dvostruki 54. i 55. Bitef stiže u Silose, i to sa festivalom savemenog cirkusa – „Cirkobalkana 9″, koji će se od 16. do 25. septembra održati na poljani pre ulaza u zonu, dodaje se u saopštenju.

Ulaz u zonu Silosa nalazi se na kraju ulice Dunavski kej, broj 46, na Dorćolu, iza rampe nekadašnje fabrike “Žitomlin“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar