Igra, rad Tatjana Trajković. Foto:Promo/Galerija Singidunum

Izložba grafika umetnice Tatjane Trajković pod nazivom "Nebu pod oblake, moru pod talase" biće otvorena večeras (19) u galeriji Singidunum.

Radovi na izložbi u galeriji Singidunum, u Knez Mihajlovoj 40, rađeni su u tehnici monotipije, u različitim formatima. Monotipija je tehnika otiskivanja samo jednog otiska.

Cirkus, rad Tatjane Trajković. Foto:Promo/Galerija Singidunum

„U okviru teme ‘Nebu pod oblake i moru pod talase’ radim grafike koje opisuju otisak duše. Verujem da duša treba da leti sama, i dok je dan i dok je noć, da sakuplja najsuptilnije emocije iz okruženja u kome je slobodna, opuštena i nesputana”, opisuje svoj rad autorka.

„Kreiram grafike jakog i jasnog kolorita, kombinovane sa dva elementa – linijom i krugom. Liniju koristim kao glavni element i zastupljena je na svim mojim radovima. Ona je jasna, obojena, crna, utapa se ili provocira, seče, deli i spaja…U svom radu istražujem snove, prirodu i teksturu“, dodaje umetnica.

Tatjana Trajković je samostalna umetnica i integrativna savetnica u art terapiji i psihodrami. Rođena je 1975.g. u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna 2000.g, na odseku grafika knjige/fotografija. Živi i radi u Zemunu.

Dobro more, rad Tatjane Trajković. Foto:Promo/Galerija Singidunum

Izložba će biti otvorena do 10. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar