Gospojina 2022 Foto:Goran Dobožanov

Drugi dan Velike Gospojine je započeo tradicionalnom litijom na kojoj se okupio veliki broj meštana koji su pratili sveštenstvo do manastira Velika Gospojina. U toku dana posetioci su uživali u brojnim sadržajima koje nudi ova prelepa varoš, a svi su željno čekali koncerte koji su tokom večeri održani na velikoj bini - Kelti, Nele Karajlić i Atomsko sklonište.

Drugi dan Velikogospojinskih dana je započeo tradicionalnom Velikogospojinskom litijom na kojoj se okupio veliki broj meštana koji su pratili sveštenstvo do manastira Velika Gospojina. U toku dana posetioci su uživali u brojnim sadržajima koje nudi ova prelepa varoš, a svi su željno čekali koncerte koji su tokom večeri održani na velikoj bini.

Ove godine organizatori mogu da se pohvale produkcijom, koja je upotpunila vizuelni doživljaj nastupa roc zvezda. Prvi su nastupili najpoznatiji srpski Irci Orthodox Celts. Potom je na scenu izašao doktor za rock’n’roll Nele Karajlić sa svojim bendom „Osiromašeni uranijum“ i krenuli su da se ređaju hitovi i horsko pevanje svake pesme.

Gospojina 2022 Foto:Goran Dobožanov

Neletova spontanost svaki koncert učini drugačijim, pa je tokom pesme „Devojčice kojima miriše koža“ na binu izveo desetak devojaka iz publike kako bi zajedno otpevali refren ovog hita. Nele je u Novom Bečeju poslednji put pevao pre 25 godina, ali je sinoć zbog sjajne publike obećao da neće više toliko čekati na njegov sledeći koncert.

Za kraj večeri prolomio se zvuk benda iz Pule, Atomskog skloništa. Bruno Langer uz podršku mladog gitariste i bubnjara je održao masterklas rokenrola. Ređao je svoje hitove iz karijere duge više od 50 godina, a s obzirom da je prvi put svirao u Novom Bečeju bilo mu je posebno drago što je u publici video nasmejana lica svih generacija, koji su ih sa oduševljenjem pozdravili.

Bonus video: „Thievery Corporation“ na Arsenalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar