Foto:Nacionalna fondacija za umetničku igru, Beograd

Učenici baletskih škola iz Beograda i Soluna izvešće program varijacija i delova klasičnog repertoara 19. maja od 12 i 18 sati na sceni Narodnog pozorišta "Bora Stanković" u Vranju u okviru projekta "Karavan igre", najavili su organizatori iz Nacionalne fondacije za igru.

Nastup mladih igrača iz Beograda pripremaju pedagozi Baletske škole Nacionalne fondacije za igru Ivet Rodrigez, Marija Janković i Jovan Veselinović, dok sa učenicima Baletske škole iz Soluna radi pedagog Konstantinos Kafandaris. Za grčke mlade balerine će ovo će biti prva prilika da nastupe pred publikom nakon duge pauze koju je nametnula pandemija, navode u Nacionalnoj fondaciji za igru i dodaju da je ulaz na koncerte beplatan.

Projekat „Karavan igre“ započet je uz podršku Fondacije Art mentor iz Lucerna 2017, a prva turneja tokom više od godinu dana obuhvatala je tada 15 gradova u Srbiji. Karavan igre ponovljne je dve godine kasnije i do sada je gostovao u 27 gradova u Srbiji, birajući sredine u kojima uglavnom nema baletskih studija i škola i takvi programi im nedostaju, nudeći i mogućnost daljeg uključivanja talentovane dece u različite obrazovne programe, kao i tehničke kapaciteti za uspostavljanje domaćih i inostranih gostovanja.

Program „Karavana igre“, navode u Nacionalnoj fondaciji, obuhvata i izložbe, filmski program, prezentacije, časove baleta, savremene igre, hip hopa i brejk densa za sve generacije, zatim predstave i gala koncerte u izvođenju prvaka i solista baleta, učenika baletskih škola iz Beograda, Rima, Milana, Soluna…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar