Foto: Andja Brstina

U Ateljeu 212 danas je održana prva proba predstave "NLO", koju po tekstu Ivana Viripajeva režira Isidora Goncić, saopšteno je iz ovog teatra.

Dramu „NLO“ jedan od najznačajnijih i najizvođenijih savremenih ruskih autora napisao 2014, a premijerno je izvedena naredne godine u Varšavi, da bi je sam Viripajev režirao 2016. u moskvovskom Teatru „Praktika“. 

Foto: Andja Brstina

Komad Ivana Viripajeva, koji je preveo Novica Antić, na scenu beogradskog teatra „doneće“ Svetozar Cvetković, Svetislav Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković.  

U ovoj drami devet lica iz svih krajeva sveta govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i otkrivaju kako je to uticalo na njihov život. Ali, ispovest o susretu s vanzemaljcima zapravo je putovanje svakog od junaka u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, i traganje za božanskim načelom.

I pošto je lakše putovati dalekim sazvežđem nego pronaći put do sebe,  drama „NLO“ povešće publiku, kako poručuju iz Ateljea, u kosmos naših nemira, postavljajući pitanje – šta je stvarnost, a šta iluzija?

Foto: Andja Brstina

Dramaturg predstave je Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev, a kompozitorka Irena Popović, a komad će premijerno biti izveden 10. aprila na sceni „Petar Kralj“.

Foto: Andja Brstina

Podsetimo, pre šest godina u Ateljeu 212 premijerno je izveden još jedan komad Ivana Viripajeva – „Pijani“, u režiji Borisa Liješevića, koja je na Sterijinom pozorju ovenčana nagradom za najbolju predstavu. Drame ovog pisca, reditelja, ali i glumca, koji živi u Varšavi, izvode se širom sveta, od Južne Koreje do Njujorka, a Viripajev je ovenčan Zlatnim lavom za „Euforiju“ na Venecijanskom festivalu.

Bonus video: Gorica Popović i Branislav Zeremski u Ateljeu 212

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar