Milica Mihajlović i Dragoslav Mihailović Foto: Zoran Lončarević, Goran Srdanov

Moj profesor Predrag Bajčetić, preveliki autoritet, predložio mi je da diplomiram predstavom „Petrijin venac“. Prvi put sam mu se tada usprotivila jer nisam želela da steknem diplomu sa očevom literaturom pošto sam smatrala da bi me to dovelo u veoma nezgodan položaj. Želela sam da ja budem ja - ispričala je glumica Milica Mihajlović nakon izvođenja predstave „Petrijin venac“ na 24. Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci koju je publika nagradila ovacijama.

Sreća da igra Petriju, dodala je, pogledala ju je u glumačkoj zrelosti.

Petrije: Jovana Gavrilović, Milica Mihajlović i Marta Bjelica Foto: Boško Đorđević/Promo/Atelje 212

– To je ogromna privilegija igrati i takvu književnost i taj lik. I onda je sve uzletelo i zapevalo kako valja. To je bilo izuzetno uzbudljivo rešenje. Time što nas tri, Jovana Gavrilović, Marta Bjelica i ja, igramo prebogatu sudbinu te izuzetne žene postavlja Petriju u ravan arhetipa. Veoma smo raznovrsne po mnogo čemu, ali je prekrasan taj postupak dramaturškinje Mile Mašović Nešković i reditelja Bobana Skerlića koji su spoznali da ispunjavamo jedna drugu. To nije očekivano rešenje, jer sve vreme smo sve tri na sceni i taj životni venac doživljavamo zajedno. Usuđujem se da kažem da je to bio pionirski postupak – objasnila je uvek nasmejana, duhovita i mudra Milica Mihajlović, koja pleni i van scene.

Udovoljila je i našoj znatiželji i objasnila otkud to da se njen otac Dragoslav preziva Mihailović a ona Mihajlović:

– Mi se prezivamo Mihajlović, tako i mom ocu piše u ličnoj karti. Ali, kada je objavio svoju prvu knjigu na koricama je pisalo Mihailović, i to je tako ostalo, kao njegovo umetničko prezime…

Bonus video: Aplauz za predstavu „Petrijin venac“ Ateljea 212 u Banjaluci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar