Foto: Šabačko pozorište/Promo

Predstava "Kad se mi mrtvi probudimo" po Ibzenovom delu u režiji Stevana Bodrože biće premijerno izvedena sutra u Šabačkom pozorištu sa početkom u 20 časova, dok će repriza komada biti odigrana dan kasnije u isto vreme, saopšteno je iz ovog teatra.

„Kad se mi mrtvi probudimo“ je poslednja drama velikog norveškog dramatičara Henrika Ibzena.

„U bespuću jednog norveškog fjorda Ibzen postavlja svoje likove, uklete duše, koje su davno izgubile i svoj put i jedne druge. Neočekivani susret na ovom mestu ne nosi sa sobom obećanje nade već još bolnije omogućava suočenje sa promašenošću života. Kao što arktički led nikada ne može da procveta tako ni životi glavnih junaka ove Ibzenove drame ne mogu da se regenerišu“, reči su reditelja Stevana Bodrože, koji komad „Kad se mi mrtvi probudimo“ karakteriše „melodramom bez srećnog kraja“.

„Veština ovog klasika jeste da pokaže u kojoj meri se ljudska psiha, i njeni skriveni delovi, odražavaju na čovekovu svakodnevicu i koliko je ta unutrašnja realnost ponekad mnogo stvarnija od one materijalne“, zaključak je reditelja.

Scena iz predstave Foto: Šabačko pozorište/Promo

U Bodrožinoj predstavi igraju Vladimir Milojević, Sonja Milojević, Vladimir Vasilić, Ljubiša Barović, Aneta Tomašević i Aleksandra Ristić.

Scenografiju komada „Kad se mi mrtvi probudimo“ uradila je Vesna Popović, kostime Selena Mladenović, dok je za dizajn svetla zadužen Radomir Stanković.

Bonus video:

Luna park

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar