Danica Vukićević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Knjiga Danice Vukićević "Unutrašnje more", koja je poslednji laureat Ninove nagrade, biće predstavljena u 14. marta u Parobrodu, saopšteno je iz ove institucije.

Promocija „Unutrašnjeg mora“ ( izdanje Nojzac, Futura publikacije, 2022, Novi Sad) za koje je krajem janara Danica Vukićević ovenčana Ninovom nagradom, biće odrćana 14. marta s početkom od 19 časova u UK Parobrod.

Osim autorke o „Unutrašnjem moru“ govoriće Žarka Svirčev, književna kritičarka, naučna saradnica u Institutu za književnost i umetnost u Beogradu (bila deo Ninovog žirija), uz moderiranje Katarine Lazić, urednice književnog programa u Parobrodu.

Pišući o sujetama, egu, talentu, ambiciji, raznim oblicima strahova, mizoginiji, nasilju, feminizmu, Danica Vukićević se, kako podsećaju iz Parobroda, poigrava u svom “Unutrašnjem moru“ sa mnoštvom JA u književnosti. Tokom predstojećeg razgovora u Parobrodu, Svirčev će čitalačkoj publici poručiti kolika je važnost snage i moći fragmenata ove knjige, na jezičkom i stilskom planu, u kojima je nepotkupljivost autorke najvažnija.

Ako je u našoj stvarnosti Istina ontološki doživela sunovrat, dizajnom korica “Unutrašnjeg mora“ sugeriše se, već na prvi pogled, da je za ovaj rukopis potrebno “otvoriti oči“…

Bonus video: Danica Vukićević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar