Predstava „Aladinova čarobna lampa“ Foto:Promo/Pozorište"Boško Buha"

Predstava "Aladinova čarobna lampa" Pozorišta "Boško Buha", po komadu Nikolasa Stjuarta Grejau režiji Milana Karadžića, odigraće se jubilarni pedeseti put u nedelju 20. novembra u Teatru Vuk.

Premijerno je izvedena 2017, a prethodna verzija, koju je takođe postavio Milan Karadžić, od svoje premijere 2007. godine imala je više od sto izvođenja.

Predstava „Aladinova čarobna lampa“ Foto:Promo/Pozorište“Boško Buha“

Ova čuvena priča iz „1001 noći“ prati odrastanje sitnog uličnog lopova Aladina ali u ovoj verziji on shvata da je jedini način da konačno odraste i da okolina počne da ga shvata ozbiljno, da uradi nešto veliko i plemenito bez pomoći Duha iz čarobne lampe. Tako, zahvaljujući svojoj odlučnosti i hrabrosti, a ne uz pomoć neke velike sile iza koje se skriva, Aladin oslobađa princezu i osvaja njenu ljubav.

U predstavi igraju Đorđe Kadijević (Aladin), Stefan Bundalo (Duh), Anja Pavićević (Princeza), a pored njih tu su Aleksandra Simić, Branislav Platiša, Boba Latinović, Marko Pavlović, Aleksa Marković i Đorđe Stojković. Scenograf je Boris Maksimović, kostimograf Dragica Laušević, kompozitor Ljubomir Ninković, a koreograf Marija Milenković. Autor videa je Igor Marković.

Bonus video: Lena Bogdanović o predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar