,,Karta za svemir'' Foto:Promo/Galerija Singidunum

Izložba "Ti znaš da letiš" autorke Jovane Puzović biće otvorena sutra u 19 sati u Galeriji "Singidunum", saopšteno je iz ove institucije.

Postavka donosi primenjenu umetnost u službi likovne umetnosti, gde se konceptualni rad – odevni predmet gleda iz drugog ugla, odnosno u pitanju su haljine i kaiševi u formi slike.

Izložba  „Ti znaš da letiš“ (You know how to fly) sastoji iz tri dela. Prvi deo „Poruke u kutiji“ čine osam kaiševa-slika manjeg formata, kombinovane tehnike. Stare markice, bedževi, broševi, apstraktni potezi i tekstovi koji u kombinaciji sa celom kompozicijom prenose poruku.

Drugi deo „Mapiranje emocija“ čine haljine-slike od slikarskog platna. Ukupno ih ima osam, i iako na prvi pogled deluju nosivo one prenosu emociju. Na njima se nalaze apstraktne slike dobijene mapiranjem čistih emocija kroz pesmu, dok u trećem delu „Stvaranje, razlika je velika“ pripadaju tri video rada: „Hrišćanstvo“, „Budizam“ i „Hinduizam“.

Rad Hrišćanstvo Foto:Promo/Galerija Singidunum

Umetnica Jovana Puzović rođena je u Beogradu, gde je završila srednju školu za dizajn, odsek ambalaža. Diplomirani je kostimograf scenske i savremene odeće, a član je ULUPUDS-a od 2011. godine.

Izložba će trajati do 9. avgusta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar