Joakimovi dani u Kragujevcu, program. Foto:promo

Revija pozorišnih predstava iz Srbije “Joakimovi dani”, posvećena domaćim piscima, počinje sutra u kragujevačkom Knjaževsko-srpskom teatru i trajaće do 15. maja. Na repertoaru će biti predstave po delima Iva Andrića, Jovana Sterije Popovića, Novice Savića, Nataše Rajković i Ivana Lalića, a izvešće ih ansambli iz Kragujevca, Kruševca i Niša.

Tradicionalna manifestacija „Joakimovi dani“ je pozorišna revija koja se 12. put održava u Kragujevcu, u okviru Majskih svečanosti povodom Dana grada.

Ljubitelji dramske umetnosti imaće priliku da pogledaju pet predstava urađenih prema delima najznačajnijih srpskih pisaca, za koje organizatori manifestacije ističu da ih publika najbolje prepoznaje i voli.

Reviju će u četvrtak 6. maja, na Dan Kragujevca otvoriti grad domaćin, sa predstavom ‘’Opet plače, al’ sad od sreće’’ urađenu prema tekstu Novice Savića i u režiji Dragana Jakovljevića.

Dva dana kasnije, 8. maja u Knjaževsko srpskom teatru, na programu je monodrama Tihomira Stanića “Na Drini ćuprija” urađena prema motivima istoimenog romana Iva Andrića.

„Na Drini ćuprija“ u izvođenju Tihomira Stanića, Foto: Promo/Madlenianum

Kruševačko pozorište 11. maja izvešće predstavu “Za sada je sve OK” prema tekstu “Prozor” Nataše Rajković i u režiji Snežane Trišić.

Grad domaćin i Knjaževsko srpski teatar publici će se predstaviti i 13. maja komadom “Ženidba i udadba” prema tekstu Jovana Sterije Popovića koji je režirala Jana Maričić.

„Joakimovi dani” zatvaraju se 15. maja, nastupom ansambla Narodnog pozorišta iz Niša. Publika će u završnici ove revije imati priliku da vidi predstavu “Heroj nacije” Ivana Lalića u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, a taj komad samo dva dana ranije biće premijerno odigran u matičnom pozorištu u NIšu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar