Jelena Trivan, Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan izjavila je da se povlači sa čela te izdavačke kuće.

– Ispunjavam obećanje koje sam dala kada sam postala direktor Telekoma Srpske da neću obavljati dve funkcije, da ne smatram to moralnim i da smatram da ova kuća zaslužuje da ima novog direktora – rekla je Trivan.

Ona je naglasila da je ispunila zahtev Srbije da ostane u Službenom glasniku dok se ne završe referendum, izbori i izbori za nacionalne savete, koje je njena dosadašnja kuća uradila „na častan i odgovoran način“.

– Sada je vreme da to mesto prepustim nekom drugom – dodala je Trivan.

Jelena Trivan Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

U Službenom glasniku Trivan će ostati da sačeka odluku Vlade Srbije i postavi novog direktora, a očekuje da će se to desiti odmah nakon Nove godine.

– Predajem firmu koja i ovu godinu završava u plusu, sa pozitivnim finansijskim rezultatima i koja će nadam se isto tako nastaviti da napreduje – istakla je Trivan.

Podsetivši da je došla u Službeni glasnik kada je kuća bila „u lošijem stanju“, Trivan je navela da očekuje da će njen „naslednik imati lakši posao“ od nje.

– Kuću ostavljam posle osam godina, čini mi se sa impresivnim rezultatima na izdavačkom polju i polju kulture, sa tri nagrade za izdavača godine, dve međunarodne nagrade za izdavača godine, tri za izdavački poduhvat godine – podsetila je Trivan.

Zahvalna je i što će u njenoj biografiji pisati da je kao glavna i odgovorna urednica potpisala 2.000 naslova i obnovila knjižaru „Geca Kon“, i što je spašena izdavačka kuća „Prosveta“.

Kako su pojedini mediji objavili, najozbiljniji kandidat da je nasledi u „Službenom glasniku“ je bivši ministar prosvete Mladen Šarčević.

Bonus video: Promocija knjige „Bez reči“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare