Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

U Muzeju savremene umetnosti otvorena je izložba Mrđana Bajića "Nepouzdani pripovedač", i ništa kod ovog značajnog kulturnog događaja ne bi bilo sporno, da se na naslovnoj fotografiji Instagram stranice Muzeja umesto same izložbe nisu našle premijerka Ana Brnabić i njena partnerka Milica Đurđić sa malim dečakom, za koga pretpostavljamo da im je sin.

Ova slika je samo par sati od objavljivanja, a verovatno posle brojnih kritika upućenih Muzeju, uklonjena sa stranice.

„Zaista sjajna fotografija kao ‘naslovna’ za ilustraciju otvaranja izložbe. Promašili ste nedelju,“ napisao je na njoj arhitekta i umetnik Andrej Josifovski, poznatiji pod pseudonimom Pijanista, dodavši:

Foto: Instagram/msub_mocab

„P.S. Ne brinite, svima nam je odavno jasno kako stoje stvari sa ‘uređivačkim’ poslovima u muzeju.“

Foto: Instagram/msub_mocab

Ispod fotografije su se nizali komentari koji su ovaj postupak muzeja osudili. „Režimski“, „Vlasnica muzeja na naslovnoj, kako dolikuje“, „A sada unfollow za ovakav savremeni kulturni plićak“, samo su neki od komentara koji su stajali na sada već obrisanoj fotografiji.

Da li su za brisanje fotografije Brnabić i njene devojke kao naslovne za izložbu krivi upravo ovi negativni komentari javnosti ili su odgovorni za postavljanje fotografije shvatili da ovo nije baš najbolji izbor kojim bi se najavila izložba velikog umetnika, nije poznato.

Možda su i same Ana i Milica tražile da se ukloni fotografija kako bi, u slučaju da je reč o njihovom sinu Igoru, sačuvale privatnost dečaka.

Inače, izložba „Nepouzdan pripovedač“ jednog od najznačajnih umetnika današnjice Mrđana Bajića, otvorena je danas u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu u prisustvu velikog broja posetilaca i stvaralaca iz zemlje i sveta.

Izložba će biti otvorena do 23. januara 2023. godine.

***

BONUS VIDEO: Antonela Riha: Brnabić nije LGBT premijerka, nikada nije pokazala empatiju ka ugroženima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare