Janko Popović Volarić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Beogradska publika će imati prilike da prvi put na sceni gleda popularnog hrvatskog glumca Janka Popovića Volarića u predstavi "Veliki Getsbi", večeras (19.30 sati) i 30. marta na sceni u Madlenijanumu.

Janko tumači ulogu Toma, koju već dugo igra Miloš Timotijević. U kratkom razgovoru za Nova.rs priča zašto je prihvatio ponudu rediteljke Ane Radivojević Zdravković da uskoči u predstavu i zameni kolegu.

– Pa nekoliko je presudnih razloga, ali prije svega, jako volim tu knjigu i Tom mi je zanimljiv kao lik. Također, i predstava i ansambl su mi se svidjeli, a privukao me i svojevrsni izazov da radim predstavu na srpskom. Do sada sam snimao na srpskom, ali ovo je ipak nešto zahtjevniji zalogaj i tu sam se htio okušati. A nije odmoglo ni to što smo Miloš i ja dobri prijatelji već dosta godina, pa nam je ovo bila prilika da opet na neki način surađujemo. Kažem, puno toga se poklopilo i jedva čekam da krenemo s izvođenjem predstave – kaže Volarić.

Tamara Aleksić i Bane Trifnović koji je zamenio Ivana Bosiljčića u predstavi „Veliki Getsbi“  Foto: Madlenianum/Promo

Jedan od komentara povodom vesti da će zameniti Miloša Timotijevića bio je da je „prirodnije videti Janka u ulozi Getsbija“.

– Ne znam točno što bi značilo prirodnije, osim da me taj netko vidi kao pozitivca što je lijepo za čuti. Ali, što se uloga tiče, nakupio sam do sada u karijeri i pozitivaca i negativaca, tako da sam ja baš zadovoljan s ovakvom postavkom stvari. Tom mi je zanimljiv lik za igrati zbog svoje sigurnosti, arogancije i bahatosti kojima zapravo prikriva jednu dublju nesigurnost, jedan drugi „život“, koji se otkriva u nekim malim detaljima, a koji je za njega jako važan.

Napominje da je korona omela neke dugotrajnije probe, pa je dobar deo posla odradio gledajući snimak predstave:

– U januaru sam par dana gledao probe obnove predstave, a sada sam se i ja uključio. Ansambl predstave je iznimno uigran i na sceni ali i iza nje i kolege su mi puno pomogle sa samim uskakanjem, te se nadam se da će se to sve vidjeti i na samoj izvedbi u subotu.

“Kralj hrvatskih sapunica”, kako su nazivali Janka Popovića Volarića (42) ,rođen je u Zagrebu, gde je diplomirao glumu na Akademiji dramske umetnosti. Igrao je u četrdesetak predstava u mnogim hrvatskim pozorištima – HNK Varaždin, HNK Šibenik, Teatar ITD, Teatar Exit i Zagrebačko kazalište lutaka, a značajno je njegovo angažovanje u Glumačkoj družini Histrioni.

Snimio je brojne filmove i serije. Kruna njegove karijere je Zlatna arena za glavnu mušku ulogu u filmu „Comic Sans“ 2018. na filmskom festivalu u Puli. A u tom ostvarenju zapaženu ulogu je ostvario i MIloš Timotijević. Janka je naša publika  zapamtila i po domaćim serijama „Tajkun“ i„Jedini izlaz“.

I u seriji „Čudne ljubavi“ igrao je pored najeminentnijih srpskih kolega. Priznaje da će pamtiti ovaj projekat po atmosferi.

– Znam da je to jedan od najčešćih odgovora glumaca kada pričaju o projektima, ali ovo je stvarno bilo nešto posebno. Vladala je neka topla i fina atmosfera, ispresjecana ispadima smijeha. Tek sam prije koji dan pogledao epizode i čini mi se da se to nekako i osjeća u samoj seriji. Žao mi je da nismo snimali i više epizoda jer sam uživao raditi sa svim tim glumcima i u takvim uvjetima.

Janko Popović Volarić Foto:ZVONIMIR FERINA
Janko Popović Volarić Foto:ZVONIMIR FERINA

Za Beograd ga, ukazuje Volarić, vezuje dugogodišnja istorija.

– Jako dugo dolazim u Srbiju i privatno i poslovno, sin mi tu studira, imam jako puno prijatelja ovdje i volim ovaj posebno živi grad. Nadam se da nas čeka i lijepa budućnost.

Bonus video: Janko Popović Volarić – Sviđa mi se da glumim na srpskom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar