Foto: Promo

Američki propovednik garažnog rokenrola, James Leg, po treći put će, nakon nezaboravnih koncerata u klubu Feedback 2015. i 2019. godine, nastupiti u Nišu u okviru svoje evropske turneje. Ovog puta, legendarni mistik obučen u crno će propovedati sirovi rokenrol u Ei Letnjem Klubu u petak, 10. juna od 21 čas.

Biografiju Jamesa Lega čini nekolicina legendarnih bendova sa kojima je u prethodnih dvadesetak godina radio. Od The Immortal Lee County Killers i Cut In The Hill Gang, preko nezaboravne pank-bluz trojke Black Diamond Heavies, gde po napuštanju benda gitariste Marka „Porkchop“ Holdea prvi put kreće u avanturu rada u klavir/bubanj formaciji u kojoj i danas nastupa, zatim saradnje sa Left Lane Cruiser pa sve do njegove solo karijere, nema sumnje da se radi o jednom od najvažnijih muzičara garažnog rokenrola.

Od 2011. godine izdao je tri albuma za Alive Records, debitantski Solitary Pleasure, nakon koga su usledili epohalni Below The Belt 2015. godine i Blood On The Keys godinu dana kasnije, koji su propraćeni ekstenzivnim turnejama po Evropi u Americi, između ostalog i po Srbiji.

Njegove legendarne pesme svoj pravi oblik dobijaju upravu na koncertima po kojima je duo koji predvodi James Leg poznat. Njegov distorzirani Fender Rhodes koji kroz pojačalo reži sirovom energijom poput Hendriksovog Marshalla na Woodstocku kao i dubok, hrapavi glas koji će vas proganjati u kombinaciji sa frenetičnim bubnjem formira uragan koji će vas na prvi ton razoriti.

Donacijama publika određujete cenu karte i direktno podržava muzičare kao i organizaciju daljih koncerata u Ei Letnjem Klubu.

Bonus video: Koncert Iron Maidena u punoj Areni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar