Foto:Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia,Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia, Netflix, Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

"Avatar: Put vode", "Sreda", "Kruna", "Top Gan: Maverik" samo su neki od naslova od kojih se očekivao ogroman uspeh na jučerašnjoj dodeli Zlatnih globusa, međutim doživeli su pravi debakl sa nijednom osvojenom nagradom.

„Vavilon“ film Dejmijana Šazela sa Bredom Pitom i Margo Robi je od premijere dobio pomešane kritike i nije sjajno prošao na blagajnama, a u utorak uveče, na svečanoj dodeli Zlatnih globusa doživeo je pravo razočaranje. Bio je nominovan u pet kategorija, ali je osvojio samo jednu, za najbolju muziku, piše „Holivud reporter“.

Poraz su doživeli i drugi popularni filmovi poput „Women Talking“, „Top Gun: Maverick“, „Glass Onion: A Knives Out Mystery“ i „Avatar: The Way of Water“. Slično tome, hvaljeni film „Meni“ iznenadio je stručnjake za Zlatni globus svojim nominacijama prošlog meseca, ali nije uspeo da osvoji nijednu.

U kategoriji najbolja pesma, pop kraljice Tejlor Svift, Lejdi Gaga i Rijana izgubile su od „Naatu Naatu“ iz filma „RRR“, što je donekle iznenađenje jer se često pojavljuju poznati pobednici.

U glumačkim kategorijama, činjenica da može da bude samo jedan pobednik po kategoriji učinila je da izvise Vajola Dejvis, Mišel Vilijams, Džejmi Li Kertis, Brendan Glison i Brendan Frejzer od kojih se mnogo očekivalo, izgubivši od jednako vrednih pobednika Kejt Blančet, Anđele Baset, Kej Hui Kuane i Ostina Batlera.

Što se tiče TV-a, dobitnik Emija i Zlatnog globusa „Hacks“, nije uspeo da ponovi uspeh ove godine, dok miljenica Globusa „Kruna“, kao i višestruko nominovani „Better Call Saul“, „Only Murders in the Building“, „Severance“ i „Wednesday“ nisu uspeli da osvoje nijednu od nagrada.

Što se tiče pojedinačnih nastupa, među nominovanim koji nisu uspeli da osvoje ništa, a u koje su stručnjaci polagali nade, su i Bob Odenkirk (dramski glumac), Džena Ortega (glumica u komediji), Bil Hader (glumac u komediji), Henri Vinkler (sporedni glumac u TV seriji) i Šeril Li Ralf (sporedna glumica u TV seriji).

Bonus video: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar