Izložba Danijele Jović U potezu, mala galerija Ulupuds
Foto: Mala galerija ULUPUDS/Promo

Izložba “U potezu” slikarke i kompozitorke Danijele Jović biće predstavljena od 8. do 19. marta u Maloj galeriji ULUPUDS-a u Beogradu, najavili su organizatori.

Postavka obuhvata ciklus radova nastao u tehnici akrilika na papiru u protekle dve godine kao rezultat autorkinog promišljanja likovnog jezika slike u transponovanju unutrašnjih prostora čoveka.

Izložba Danijele Jović U potezu, mala galerija Ulupuds
Foto: Mala galerija ULUPUDS/Promo

“Odbacivanjem svega suvišnog, Danijela Jović na beloj podlozi blago taktilne vrednosti slobodnim i sigurnim potezom postavlja crtež istovremeno jednostavnih i snažnih linija koje postaju pokret, krik, poza, grč – nosioci raspoloženja i emocija koje naglašava bojom, gradeći na taj način kompozicije izuzetne ekspresije. Ovom izložbom, autorka se pozicionira u red onih autora koji veruju u mentalnu i emotivnu suštinu umetnosti i neguju postojanost za stvaranjem, krećući se prostorima svog bića u traganju za sveukupnom i sopstvenom spoznajom”, istakla je istoričarka umetnosti Jelena Gajić.

Danijela Jović rođena je u Vranju. Diplomirala je na Akademiji lepih umetnosti, odsek slikarstvo u Beogradu. Izlaže od 1999. u zemlji i inostranstvu. Nemajući uzor i ne osećajuci pripadnost nekom pravcu, stvara radove koji su u većini slučajeva na granici apstraktnog i figurativnog izraza. Član je ULUPUDS-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar