Tamara Dragan
Delo Tamare Dragan, Foto: Promo/Galerija`73

Izložba "Surface Space" umetnice Tamare Dragan biće otvorena sutra u Galeriji '73.

Dragan kaže da je seriju radova „Surface Space“ započela krajem 2017. godine, sa novim idejama o prostoru kao širokom polju istraživanja, u koje je „ranije zalazila istražujući odnose unutrašnjeg i spoljašnjeg, galerijskog i skulptoralnog, imaginarnog i stvarnog prostora“.

„U svojim prethodnim radovima bavila sam se prostorom na jedan drugačiji način. Ispitivala sam prostor kao stanište skulpture, koji je zahvaćen samom formom i kao iluzionistički prostor koji se pojavljivao u mojim radovima sa ogledalima, gde je akcenat bio na odnosu prostora koji se nalazi u odrazu, prema posmatraču/galeriji. Novim radovima, tamatiku prostora postavljam u jednu drugačiju korelaciju, tako što sužavam polje koje taj prostor zahvata, prelazeći iz slobodne skulture u reljef“, pojašnjava Tamara Dragan.

Tamara Dragan
Foto: Promo/Galerija`73

Tamara Dragan rođena je 1990. godine u Beloj Crkvi. Akademiju umetnosti upisala je 2009. godine, Odsek vajarstva u klasi profesorke Gordane Kaljalović, a master studije završila je 2016. u klasi profesora Tomislava Todorovića.

Učestvovala je na više grupnih izložbi, među kojima su „Mladost 2018“ Niš Art Fondacije i „Banatski Paviljon“ u Temišvaru.

Realizovala je i dve samostalne izložbe, u muzeju u Beloj Crkvi i Kulturnom centru Novog Sada.

Dobitnica je nagrade Umetničke livnice „Stanišić“ za najuspešniji umetnički rad u disciplini vajanje 2013. godine.

Izložba u Galeriji ’73 trajaće do 18. avgusta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar