Dragana Mirčetić Foto: Galerija SULUJ/Promo

Izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS-a koja predstavlja svojevrsni presek godišnje produkcije, na polju primenjenih, likovnih umetnosti i dizajna, biće predstavljena od 7. do 25. marta u galeriji Saveza udruženja likovnih umetnika Jugoslavije – SULUJ, saopštili su organizatori.

Za prvi krug se prijavilo 59, u drugi krug konkursa se kvalifikovalo 56 kandidata, dok je u članstvo primljeno 33 kandidata, posle izvršene selekcije od strane članova devet Odbora sekcija i Umetničkog saveta, a potom i potvrde sprovedenog procesa od strane Upravnog odbora.

Đorđe Milutinović Foto: Galerija SULUJ/Promo

Iako se već drugu godinu održava u pandemiji, ovogodišnja izložba je po obimu, tako i kvalitetu izloženih radova uspela je da očuva nivo prethodnih. I da, bez obzira na individualne pristupe umetnika u raznovrsnim medijima, tehnikama i oblastima delovanja, prikazane kroz eksponate novih članova, iskaže nepresušnu snagu različitosti – ličnog pristupa.

Ovaj svojevrstan omnibus inventivnosti, različitih pristupa poimanja umetničke kreacije u obilju raznovrsnih medija, tehnika i oblasti delovanja, koji se stiče na jednom mestu, u jednom galerijskom prostoru, kroz raznovrsnost izraza, najznačajnija odlike izložbe i ujedno njen najveći adut i kvalitet.

Bonus video: Aja Jung – najava festivala igre 2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar