Foto: Promo/Dom omladine/Natan dvir

Izložba "Platforms" izraelskog umetnika Natana Dvira biće otvorena 25. maja u Galeriji Doma omladine, saopšteno je iz ove institucije.

Izraelac Natan Dvir je međunarodno priznat i nagrađivan umetnik koji u svom radu istražuje i promišlja kulturološke, sociološke i političke okolnosti današnjice.

Fotografski projekat „Platforms“ donosi  umetnikovo istraživanje podzemnu arhitekturu Njujorka i međusobne odnose ljudi koji se zadržavaju u tom jedinstvenom ambijentu dok čekaju vozove.

Serije fotografija podsećaju na filmsku traku i triptihe, dok arhitektura same podzemne železnice uokviruje osamljene pojedince i grupe ljudi, koji međutim nisu uskraćeni od međusobnog kontakta.

Ovim projektom izraelski umetnik poziva posetioce da uđu u podzemni svet i proniknu u intimu i magiju samog trenutka.

Foto: Promo/Dom omladine/Natan dvir

Natan Dvir je završio studije ekonomije na Univerzitetu u Tel Avivu i magistrirao fotografiju na njujorškom Univerzitetu vizuelnih umetnosti, nakon čega postaje saradnik u Internacionalnom centru za fotografiju. Živi u Njujorku, a izlagao je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u SAD, Evropi, Južnoj Americi, Aziji, Australiji i Izraelu. Natanove fotografije objavljene su u vodećim internacionalnim časopisima poput „Njujork tajmsa“, „Njuzvika, „Vol strit žurnala“, „Špigela“, „Monda“, „Tajmsa“… Dobitnik je brojnih internacionalnih nagrada iz oblasti fotografije.

Izložba u Galeriji Doma omladine trajaće do 4. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar