Foto: ULUS

Izložba "ULUS Novi članovi – 2022." biće otvorena u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, 20. januara u 19 časova. Na otvaranju izložbe biće svečano dodeljena Uverenja o prijemu u članstvo ULUS-a. za 2020. i 2021. godine, koji su verifikovani na nedavno održanoj Skupštini Udruženja, 29. decembra.

Radove na Izložbi „ULUS Novi članovi – 2022.“ selektovao je Umetnički savet na osnovu uvida u portfolije umetnika i umetnica koji su dostavljeni prilikom prijave na konkurs. Izložba novih članova ULUS-a prilika je za sagledavanje aktuelnog preseka savremenih umetničkih tendencija u sadašnjem trenutku, kao i prilika za valorizaciju umetničkih dometa novih autora i autorki iz cele zemlje, kaže se u saopštenju.

Po svojoj prirodi, struktura predstavljenih radova u okviru ovakve izložbe je raznorodna i reflektuje heterogenost medijskog i izražajnog polja unutar kojih deluju novi umetnici/e. Selekcija radova, isto tako, nije bez izvesnih „iskliznuća“, odnosno inovativnih rešenja kojima se otvaraju novi prostori za delovanje umetnika/ca i kreiraju neki budući horizonti i usmerenja savremene umetnosti, dodaje se.

Ukoliko svi predstavljeni autori i autorke prođu verifikaciju Skupštine ULUS-a, Udruženje likovnih umetnika Srbije će ove godine postati znatno brojnije i bogatije, a buduća angažovanost novih članova u samom Udruženju, značajno može odrediti njegovo buduće usmerenje i pravce razvoja.

Za prijem u članstvo ULUS-a u 2022. godini selektovano je ukupno 60 umetnika od kojih je 5 „po pozivu“, dok ove godine, kao što je to bio slučaj i prošle, nema „počasnih članova/ca“ Udruženja.

Izložba je otvorena do 10. februara, a radno vreme Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ je svakog dana sem ponedeljka od 12-19 časova.

Bonus video: Performans ispred Galerije ULUS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar