Foto: Dom Jevrema Grujića / Promo

U sredu 16. juna od 13 časova u Domu Jevrema Grujića biće otvorena izložba studentskih radova "Izlažem prvi put".

Izložba „Izlažem prvi put“ rezultat je istoimenog prolećnog konkursa održanog u aprilu 2021. godine.

„Želja nam je bila da mladim umetnicima pružimo priliku da svoje radove predstave i po prvi put izlože, a ujedno time i steknu iskustvo koje će im biti od velikog značaja za dalje školovanje i rad“, poručili su iz Doma Jevrema Grujića, prvog privatnog muzeja u Srbiji.

Na konkursu je odabrano šest umetnica, studentkinja Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Fakulteta
dramskih umetnosti u Beogradu i Filološko-umetnički fakultet Univerziteta u Kragujevcu.

Jana Jovašević, studenktinja III godine vajarstva na FLU u Beogradu i u svojim radovima pretežno se bavi figuracijom i istraživanjem ljudske psihologije, kroz boju i oblik.

Marija Solujić, studentkinja sIII godine slikarstva na FLU u Beogradu, u svojoj likovnoj praksi ima za cilj da prožme likovni i pesnički jezik u mediju crteža, koji za nju predstavlja najplodnije polje istraživanja.

Neda Mojsilović, studenktinja IV godine kamere na FDU u Beogradu,Nngujući istovremeno ljubav prema jeziku, kao i prema vizuelnom stvaralaštvu kroz svoj rad pokušava da pronađe nove načine da se izrazi i predstavi svet oko
sebe.

Ana Trajkovski, na III godini grafike na FLU u Beogradu, bavi se temom uticaja čoveka na životnu sredinu kroz motiv prolaznosti.

Milica Čizmić, studenktinja III godine slikarstva na FLU u Beogradu u svom radu prožima ljubav prema otadžbini, zavičaju i sećanjima na detinjstvo, a većinski se sastoji iz serije portreta porodice i najbližih prijatelja, pejzaža sremskih krajolika i drugih prizora iz svakodnevnog života u prirodi.

Kristina Jovanović je na III godini grafičkog dizajna na Odseku za vizuelne komunikacije Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu. Inspiraciju pronalazi u prvobitnom obliku grafičkog dizajna i želi da povezuje stvari koje su često u kontrastu. Kroz svoje radove želi da provuče i psihološke momente koji na svakog posmatrača ostavljaju različiti utisak.

Izložba će biti otvorena do 2. jula.

Posete su moguće u standardno radno vreme muzeja, petkom od 15 do 20 časova, kao i od utorka do četvrtka od 11 do 17 časova, uz najavu posete na broj 064/ 237-2793.

Dom Jevrema Grujića nalazi se u Svetogorskoj 17 u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar