Foto: MPNC / Backgrid USA / Profimedia

Album Dejvida Bouvija koji se nikada nije zvanično pojavio izaći će na dan pre njegovog 75. rođendana.

Album pod nazivom “Igračka” (Toy) koji je snimjen 2001. i procurio na internet 2011. pojaviće se na trostrukom CD-u 7. januara. Pre toga biće deo većeg boks seta „Dejvid Bouvi 5“. Prema producentu Marku Platiju album uspeva da „uhvati zvuk ljudi koji su srećni što sviraju“.

“Srećan sam da konačno kažem da sada pripada svima nama.”

Omot na albumu obuhvata Bouvijevo odraslo lice preklopljeno preko lica bebe. On je snimio kombinaciju novog materijala i povampirene verzije starijih pesama. Želeo je da brzo izda album, ali negova tadašnja izdavačka kuća Virdžin nije bila toliko entuzijastična.

Neautorizovana verzija se pojavila 10 godina kasnije pokazujući fanovima ukus onoga za šta se Bouvi nadao da će biit sledeći album. Zvanična verzija “Igračke”  obuhvata verzije numera iz šezdesetih: “I Dig Everything”, “The London Boys”, “You’ve Got A Habit Of Leaving” . Radio verzija kasnije pesme – koja se originalno pojavila 1965. postavljena je onlajn u sredu na Bouvijev kanal  na Jutjubu.

Bouvi je umro 10. januara 2016. ubrzo nakon 69. rođendana. Ostavio je za sobom ogromno delo koje sada Vorner Mjuzik izdaje u okviru ugovora o liceniranju za celokupnu karijeru.

Bonus video: Glas, dirka, bas: The Man I Love

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar