"Avgust" Alesandra Šjaronija, Foto: Beogradski festival igre/Promo

Nastupi kompanija Silvije Gribaudi (Venecija) i Alesandra Šjaronija (Ankona) na 17. Beogradskom festivalu igre odloženi su zbog obaveznog karantina po povratku iz Srbije u Italiju, saopštila je danas na konferenciji za novinare direktorka festivala Aja Jung.

Predstava „Gracije“ Silvije Gribaudi, planirana za 27. septembar u Operi i teatru „Madlenianum“, odložena je za 9. novembar, dok je „Avgust“ Alesandra Šjaronija, koji je trebalo da bude izveden 30. septembra pomeren za 1. april sledeće godine.

Aja Jung je ranije, najavljujući program Beogradskog festivala igre, rekla da te dve trupe čekaju odluku svoje Vlade o ukidanju karantina, ali je Srbija i dalje u Italiji na crvenoj listi i neophodno je da igrači po povratku u svoju zemlju budu u karantinu.

Preostali deo septembarskog programa Beogradskog festivala igre za sada se odvija po planu, te večeras se očekuje dolazak igrača argentinske trupe „Un Poyo Rojo“ koji su trenutno u Parizu.

Njihovu istoimenu predstavu Beograđani će gledati sutra u Beogradskom dramskom pozorištu, a Novosađani u nedelju u Srpskom narodnom pozorištu.

Slede nastupi Baleta Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke sa koreografijom „Čipka“ Maše Kolar 22. septembra u „Madlenijanumu“ i 23. septembra u SNP-u, predstava „Jedan“ Sanje Ninković u Narodnom pozorištu u Beogradu 24. septembra kada će joj biti uručena nagrada „#VERUJUSEBE“, a Olivije Diboa iz Pariza 26. septembra će u zemunskom teatru izvesti svoju koreografiju „Moje telo…“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar