Marko Nastić i Ana Ćurčin, Amnasti Foto: Nebojša Babić

Neke saradnje moraju da se dogode, iako na prvi pogled deluju sasvim nemoguće. Ana Ćurčin svoju muziku stvara i objavljuje više od deset godina, Marko Nastić je legendarni DJ i producent prisutan na sceni više od dve decenije i evo ih na jednom sasvim novom početku, na zajedničkom projektu Amnasti, kaže se u saopštenju Pop Depresije.

Izašao je video spot „It Took Me So Long“, prvi singl istoimenog albuma, koji će kao zajedničko izdanje na ploči i digitalno objaviti nezavisne izdavačke kuće Pop Depresija i PDV Records.

Futurustički video izmaštao je Milan Ličina, koji je stvorio Neu, kroz koju je oživeo Anine stihove na neverovatan način.

„U spotu pratimo Neu koja predstavlja ženski princip. Njeni pokreti su usklađeni sa dinamikom pesme i kroz koreografiju posmatramo kako se oslobađa uticaja koji je simbolično vežu za odnose. Svetlosne niti koje slobodno prolaze kroz nju sugerišu da tim trenucima upravljaju naši unutrašnji osećaji, dok ples predstavlja univerzalnu poruku o prevazilaženju izazova. Želeo sam da u potpunosti iskoristim mogućnosti savremene real-time tehnologije. Snimljeni su stvarni pokreti tela i lica kroz motion capture, a zatim preneti na digitalnog humanoida kroz skeniranje i adaptaciju u MetaHuman karaktera. Sve ostalo, od animacije do montaže, realizovano je u Unreal Engine-u,“ objašnjava kreativni proces rada na spotu Milan Ličina.

„Čini mi se da je pesma „It Took Me So Long“ prošla kroz najviše transformacija tokom godina rada na albumu. Svaka verzija mi se dopadala, ali sada je konačno dobila svoj savršen zvuk. Kako je ova pesma naslovna na albumu, jer kako sam naziv kaže – dugo nam je trebalo da završimo album – mislim da je savršen izbor za singl koji će predstaviti naš prvenac publici. It took us so long, but it was all worth it :)“, sumira rad na pesmi i albumu Marko Nastić.

Amnasti Foto: Promo

Kompletan album „It Took Me So Long“ s osam pesama biće dostupan 26. aprila digitalno i na ploči. Preorder ploče kreće s izlaskom singla, a svoj primerak rezervišite na PDV records i Antishopu, kao i na sajtu Pop Depresije.

Bonus video: Pogledajte rokenrol u slikama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar