Igor Simić NA VEZI, BEZVEZE Foto:Promo

Izložba "Na vezi, bezveze" Igora Simića biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji Podroom, izložbenom prostoru Kulturnog centra Beograd.

Tokom dvomesečnog karantina i vanrednog stanja zbog izbijanja pandemije, Simić je svoj život i interakciju na internetu počeo da štampa na raznobojnom kancelarijskom papiru i po njemu intervenisao crtežom. Kako je crtež u umetničkoj praksi povezan sa njegovim iskustvom političkog karikaturiste u novinama Univerziteta Kolumbija (Njujork), radovi predstavljeni na izložbi početna su tačka za razmišljanje o celovitoj prostornoj instalaciji.

Video-instalacije, originalna muzika, atmosfera otuđenja i hajpa (pompe) i ironični crteži upućuju na autorov permanentan, dugotrajan pokušaj traženja smisla globalnog, digitalnog, umreženog života. Time integriše komunikacijske medije u svoje kinematografske instalacije, mešajući tehnike dokumentarnog, spekulativnu fikciju i (neretko) naraciju u prvom licu.

Igor Simić (1988, Beograd) diplomirao je filmsku režiju i filozofiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Njegovi kratki filmovi nagrađivani su na festivalima i prikazivani u kontekstu savremene umetnosti. Simića zastupa Galerija Anita Bekers u Frankfurtu. Suosnivač je i kreativni direktor Demagog studija, koji pravi nagrađivane video-igre, animacije i muziku.

Bonus video: „Retrospektakl“ i jubilej Marka Nastića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar