Premijera predstave Intimnost, Jelena Graovac i Leon Lučev se poklanjaju publici, Foto: Arhiva/Dubrovačke Ljetne igre

Predstava „Intimnost“ reditelja Andreja Nosova po dramskom tekstu Biljane Srbljanović premijerno je izvedena sinoć na 71. Dubrovačkim letnjim igrama.

“Za komad o intimnosti u doba pandemije vladalo je veliko interesovanje, a dugi aplauzi ispratili su glumački par Jelenu Graovac i Leona Lučeva sa scene u Lazaretima”, saopšteno je iz Fondacije “Hartefakt” u čijoj prrodukciji je nastala predstava.

„Intimnost“ na Dubrovačkim letnjim igrama, Jelena Graovac i Leon Lučev/ Foto: Arhiva/Dubrovačke Ljetne igre

U posebno intimnoj atmosferi, sinoć se odigrala „karantinska“ sedeljka između publike i dvoje glumaca, na kojoj su sve priče bile zajedničke, navode u Hartefaktu i dodaju:

“Kroz scensko preispitivanje o distanci, disciplini (samo)izolaciji, privatnosti i strahovima, publika je postala deo intime glavnih aktera, a pozorište najvažnije mesto razmene misli i osećanja. Više nego simbolična tematika za jedinstvenu scenu u dubrovačkim Lazaretima koji su jedina potpuno sačuvana karantinska građevina na evropskom delu Mediterana, pod zaštitom Uneska”.

Ovako je bilo na probama: Jelena Graovac i Leon Lučev, Foto: Arhiva/Dubrovačke Ljetne igre

Scenski kostim i dizajn uradila je Selena Orb, kompozitor je Draško Adžić.

Andrej Nosov, reditelj predstave „Intimnost“/ Foto: Arhiva/Dubrovačke Ljetne igre

Partneri na projektu „Future Epics“ će se 17 avgusta na Dubrovačkim ljetnjim igrama predstaviti plesnom predstavom „Zagrljaj“ koreografkinje Meleat Fredrikson i 20. avgusta Držićevim komadom „Grižule“ u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec.
Sve tri predstave trebalo bi da budu izvedene u Švedskoj tokom novembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar