Nenad Jezdić Foto: Željka Hajdarević

Nenad Jezdić tumači glavnu ulogu u filmu "Poslednji strelac" u režiji Darka Nikolića čija je premijera zakazana za 12. mart, dok će se od 14. naći na repertoaru svih bioskopa.

„Poslednji strelac“ je, kako je autorska ekipa objasnila na današnjoj konferenciji u Ada molu, akcioni triler sa jakom dramskom pričom glavnog junaka inspektora Kuruzovića (Jezdić). Inspektor nakon smrti voljene supruge uviđa besmisao svog života, provodi dane sa svojim jazavičarem Čedom i čita knjige, sve do trenutka kada se posle decenije provedene u inostranstvu u Beograd vrati Atanasije (Miodrag Krstović), poznati balkanski kriminalac koji je umešan u ubistvo njegove supruge.

Pored Jezdića i Krstovića uloge tumače i Miloš Timotijević, Aleksandra Belošević i Nataša Marković.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Svaki glumački izazov podrazumeva saosećanje prema rečima i idejama koje pisac scenarija ima i empatiju koju tim rečima budi. Ovaj film ima svoju žanrovsku zakonitost, nešto što je tržišni princip u svetu kinematografije. Ali, morao sam da nađem svoju inspiraciju, suštinsku i emocionalnu. Našao sam empatiju u tome što ovaj karakter svodi svoj životni račun, ostao je potpuno sam. Vidimo kako jedan čovek visokog statusa iz bezbednosnog establišmenta dolazi do zalaska, kada je osuđen na samoću i ima jedinu emocionalnu razmenu sa psom i spomenikom tragično preminule žene – objasnio je Jazdić.

Njegov lik, iako bi očekivano bilo da krene u osvetu nakon što mu supruga nastrada umesto njega, ipak prašta:

Nenad Jezdić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Sve nas čeka i u ličnom životu u nekom trenutku oprost. Uistinu praštanje je jedini put i cilj.

Triler „Poslednji strelac“ kako su objasnili, baziran je na mnogo dubokih i intimnih dijaloga, a Miloš Timotijević koji tumači kuma glavnog junaka ističe da je to prirodno kada je reč o službi:

– Kada govorimo o službi i bezbednosti uvek se radi o nečemu kamernom, sve se uvek reševa u četiri oka. Inspirativan mi je bio odnos između glavnog lika i mog. Oni su kumovi, veoma se vole, ali je interes taj koji će stati između njih. Ispunila mi se želja da igram sa Nenadom Jezdićem!

Nenad Jezdić, Darko Nikolić i Miloš Timotijević Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Uloga kriminalca koji ne bira sredstva da se obračuna sa neprijateljem poverena je Miodragu Krstoviću koji ističe da mu je bilo pravo zadovoljstvo da prihvati rolu kada je video ceo ansambl na čelu sa rediteljem Darkom Nikolićem.

– Izazov je bio tumačiti ovakvu ulogu, ali u timu kao što je ovaj, sa takvim sjajnim tekstom, bilo je samo užitak – kazao je Krstović posebno izdvajajući mladu koleginicu Aleksandru Belošević kojoj je ovo prva uloga na filmu.

Miodrag Miki Krstović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Reditelj Darko Nikolić, poznat publici po još jednom trileru „Jedini izlaz“, istakao je da voli izazove i da je ovaj sa zadovoljstvom prihvatio.

– Dobio sam veoma zanimljiv tekst Baneta Jankovića i želeo sam da se upustim u to. Snimali smo brzim tempom, za relativno kratak period smo sve završili, uživao sam radeći sa glumcima i veoma sam zadovoljan kako je sve ispalo. Sud ostaje na publici – zaključio je reditelj.

Bonus video: Mirjana Karanović o svom drugom rediteljskom filmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar