Živojin Rakočević
Živojin Rakočević Foto: N1

Međunarodni književni festival Inđija Pro Poet se održaće se od 1. do 5. juna po sedmi put, saopštili su organizatori.

Ovogodišnji dobitnik Glavne nagrade festivala – Gran pri pro poet jeste srpski pesnik i novinar Živojin Rakočević, predsednik Udruženja novinara Srbije i direktor Kulturnog centra Gračanica, saopštili su organizatori.

Foto: Inđija PRO POET

Nagrada će laureatu biti uručena na svečanosti otvaranja festivala Inđija Pro Poet 1. juna u 19 sati, na letnjoj sceni Kuće Vojnovića, u centru Inđije. Prethodni dobitnici ovog priznanja prethodnih godina su bili Matija Bećković, Milovan Vitezović, Pero Zubac, Ljiljana Habjanović Đurović, Ljubivoje Ršumović i Ivan Negrišorac.

Inđija Pro Poet će tokom pet dana festivala ugostiti 58 književnika, književnih prevodilaca i autora iz 20 država. Uz tradicionalne festivalske programe u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji – Književni meridijani, Književni matine, Promocije novih knjiga i Književni miting – učesnici festivala će održati i književne časove u svim osnovnim školama inđijske opštine, a nastupiće i u Keltskom selu u Inđiji, u vinariji „Mačkov podrum“ u Irigu, u Novom Sadu i Beogradu.

Specijalne povelje festivala Inđija pro poet biće uručene piscima Jahandiru Alamu Rustemu iz Bangladeša, Đeke Marinaju iz SAD, Sofiji Ječini iz Rusije i Nataši Sokolov iz Slovenije. Tokom festivala biće potpisani protokoli o saradnji našeg festivala sa srodnim manifestacija u svetu.

Svi programski sadržaji su besplatni za publiku.

Bonus video: Beogradske adrese srpskih pisaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar