Foto: Kreativni centar

U izdanju „Кreativnog centra“ objavljene su "Ilustrovane priče iz grčke mitologije” koja se sastoji od šest poznatih mitova.

Uz ovu knjiga deca će, kako je istakao izdavač, otkriti koliko je mitologija maštovita i uzbudljiva. Odisej se, na primer, dosetio da napravi ogromnog drvenog konja u kojeg je moglo stati mnogo vojnika, čime je okončan desetogodišnji rat započet zbog ljubavi. U drugoj priči se Persej upustio u borbu sa strašnom meduzom Gorgonom, koju pri tome nije smeo ni pogledati jer je samo jedan pogled na nju bio dovoljan da ga pretvori u kamen. Zatim, tu je i krilati konj Pegaz koji je pomogao Belerofontu u borbi protiv Himere, a koga je kasnije moćni bog Zevs smestio među zvezde, gde se i danas može videti.

Foto: Kreativni centar

Priređivači su jasno i zanimljivo prepričali sve priče vodeći računa o tome da jezik bude raznolik i bogat ali razumljiv detetu, a ilustratori su se potrudili da načine veliki broj modernih ilustracija uz koje čitanje ove knjige pruža dvostruki užitak.

Na kraju knjige nalazi se odeljak u kojem se može pročitati nešto i o ostalim grčkim mitovima, a radi lakšeg razumevanja priča tu su i vodič kroz grčka božanstva i mapa sa obeleženim mestima događaja o kojima se govori u pričama.

Foto: Kreativni centar

Knjigu je priredila i ilustrovala grupa autora a sa engleskog prevela Tatjana Milosavljević.

Bonus video: Ljubivoje Ršumović – Sve što napišem i dalje prvo pročita Duško Radović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar