Igor Vuk Torbica, Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Ostalo je još samo pet dana do početka revije “Igorovi dani” - predstave posvećene reditelju Igoru Vuku Torbici (1987-2020), koja će biti održana u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu od 24. do 28. januara, kao u i Narodnom pozorištu u Beogradu, od 26. do 30. januara.

Novosadska publika će imati priliku da pogleda pet predstava u režiji prerano preminulog dramskog umetnika, tako da će prvog dana, 24. januara, na sceni „Pera Dobrinović“ u SNP-u biti izvedena predstava „Carstvo mraka“ Lava Nikolajeviča Tolstoja, ansambla Drame NP u Beogradu.

U utorak, 25. januara na repertoaru je predstava „Krvave svadbe“ Frederika Garsija Lorke, rađena u koprodukciji SNP-a i festivala Grad teatar Budva.

Treće večeri Igorovih dana 26. januara, biće izveden komad „Don Žuan” Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, što beše njegova prva profesionalna predstava krajem 2013. godine.

U četvrtak, 27. januara, najstariji srpski teatar iz Novog Sada ugostiće Narodno pozorište iz Bitolja (Makedonija) sa predstavom „Bakhe – kratak pregled raspada“.

Poslednje večeri, 28. januara, biće izvedena jedna od najomiljenijih predstava publike „Tartif (Komično u klasičnom)“, autorski projekat Igora Vuka Torbice rađena u koprodukciji SNP-a i Narodnog pozorišta Sombor.

Beogradska publika će takođe gledati sve navedene predstave, a prva na repertoaru je drama „Krvave svadbe“ – 26. januara u Narodnom pozorištu.

Nakon toga, 28. januara će biti izveden naslov „Bakhe – kratak pregled raspada“, 29. januar je rezervisan za „Tartifa“, a „Don Žuana“ publika u Beogradu će gledati 30. januara.

Bonus video – Lekcija Igora Vuka Torbice: „Ako razgovaraš sa idiotom, rizikuješ da i sam zvučiš kao idiot“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare