Foto: Promo

Hrvatsku premijeru filma „Leto kad sam naučila da letim“ na Pulskom festivalu, ispratio je i kritičar "Jutarnjeg lista" Jurica Pavičić, koji je ostvarenju Radivoja Andrića uputio brojne pohvale.

„Andrićev dečji film već je u Srbiji i regiji dosegao gledanost od dvesta hiljada gledalaca, a u Puli smo sada konačno saznali i zašto. Film je prekrasan: majstorski napravljen, vedar i pun neiskvarene dobrote“, piše Jurica Pavičić, filmski kritičar „Jutarnjeg lista“ o filmu „Leto kad sam naučila da letim“, koji je u Hrvatskoj premijerno prikazan u Puli u ponedeljak.

„Andrićev novi film pokazuje da nakon petnaest godina reditelj nije pao u formi. „Leto kad sam naučila da letim“ demonstrira istu razigranost i lakoću, ali i Andrićevo umeće da uđe u mentalitet, komunikacijske kodove i način mišljenja generacije Instagrama i Tik-Toka“, dodaje Pavičić i piše da u filmu posebno iskače glavna glumica Klara Hrvanović.

„Film s dečjom junakinjom u praktički svakoj sceni ili prolazi ili pada na glumcu-detetu. Ovde je stvar prošla sjajno: Hrvanović se iskazala kao prvorazredna, darovita komičarka.“

Film „Leto kada sam naučila da letim“ realizovan je u koprodukciji Sense Production (Srbija), Kinorama (Hrvatska), Art Fest (Bugarska) i Silverart (Slovačka), uz podršku nacionalnih fondova i pan-evropskih fondova Kreativna Evropa i Eurimaž. Scenario je napisala Ljubica Luković, producenti su Maja Popović Milojević i Milan Stojanović, direktor fotografije je Dušan Joksimović, montažer filma Dejan Urošević, kompozitor Vasil Hadžimanov, dizajner zvuka Vladan Korać, kostimografkinja Momirka Bailović, a scenografkinja Tajana Čanić Stanković.

Bonus video: Jasminka Petrović: Dok pišem, obraćam se jednom detetu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare