Mladen Đorđević, Hristina Popović, Jugoslav Pantelić na otvaranju Dunav Film Festa, Foto: Promo/Dunav Film Fest

Glumica Hristina Popović otvorila je večeras u Malom gradu Smederevske tvrđave 3. "Dunav Film Fest", nakon čega je prikazan film „Časovi persijskog“ reditelja Vadima Perelmana.

„Verujem da svi željno iščekujete da pogledate film na velikom platnu“, rekla je Hristina Popović, koja predsedava žirijem ovogodišnjeg festivala.

Idejni tvorac festivala, direktor Kombank dvorane i distributerske kuće „Megakom film“, Igor Stanković zahvalio je vernoj publici:

„U danima kada nam je posle više meseci izolacije preko potrebna socijalizacija, festival „Dunav Film Fest“ je pravo mesto za to i to ne samo kao jedan od retkih festivala koji će ove godine biti realizovani, već kao festival koji se dešava na najlepšem mestu na svetu, u predivnom Smederevu“.

Foto: Promo/Dunav Film Fest

Selektor festivala Jugoslav Pantelić najavio je u narednim danima raznorstan program i skrenuo pažnju na selekciju „Klasici srpskog filma“ i „dragulje naše kinematografije“ –  „Marš na Drinu“ Žike Mitrovića i „Ciganka“ Nikole Tanhofera.

Tokom šest festivalskih dana na tri lokacije (Smederevska tvrđava, trg kod Karađorđevog duga i brodu Pristan) i onlajn na sajtu Moj OFF, publika će imati priliku da pogleda 30 filmova u pet programskih celina.

U konkurenciji za nagradu „Dunavska lađa“ je sedam ostvarenja, a najbolje će izabrati žiri u sastavu: glumica Hristina Popović, reditelj Mladen Đorđević i glumac Filip Đurić.

Pored glavnog žirija i ove godine čuće se glas mladih autora, reditelja Momira Miloševića, Maje Novaković i Nikole Polića koji će dodeliti tri nagrade: „Dunavska lađica“ za najbolji film i nagrade za najboljeg mladog autora i najbolje glumačko ostvarenje.

Festival će zatvoriti film reditelja Darka Bajića „Ime Naroda“ 16. septembra od 19.30h u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar