Haris Pašović, predstava Gospođica Julija, Gospodjica Julija, pozorište Madlenianum, Madlenijanum
Haris Pašović Foto: Bojan Marojević/Madlenianum

Haris Pašović, poznati sarajevski pozorišni reditelj, posle 30 godina ponovo radi u Beogradu. U Madlenijanumu su počele čitaće probe komada “Gospođica Julija”, čija se premijera očekuje 29. oktobra na Velikoj sceni.

Remek delo Augusta Strindberga “Gospođica Julija” izabrano je za repertoar Madlenianuma zbog svoje vanvremenosti i sa naročitim očekivanjima od adaptacije i viđenja ovog velikog autora-reditelja. To je savremeni aktuelni ljubavni komad, priča o rascepu u kojem se nalazi glavna junakinja, kaže se u saopštenju teatra.

Haris Pašović Foto: Bojan Marojević/Madlenianum

Haris Pašović je za naslovnu junakinju odabrao mladu glumicu Saru Dirnbek, zvezdu slovenačkog teatra, višestruko nagrađivanu na značajnim festivalima. U predstavi još igraju Strahinja Blažić u ulozi Žana, Mina Pavlica u ulozi Kristine, kao i još šestoro mladih glumaca: Katarina Bradonjić, Ksenija Repić, Sofija Kovačević, Nikola Knežević, Jovan Veljković i Filip Stankovski.

Haris Pašović Foto: Bojan Marojević/Madlenianum

Uz Harisa Pašovića autorski tim čine: scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinje Irma Saje i Vanja Ciraj Džudža, kompozitor Marko Grubić, koreograf Igor Pastor, dramaturg Jelena Paligorić Sinkević i lektor Ljiljana Mrkić Popović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar