Hanif Kurejši, Bili Ajdol Foto: EPA-EFE/TONI ALBIR,AFF-USA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autor kultnog romana "Buda iz pregrađa" u Zagrebu je otvorio Festival evropske kratke priče i pritom je s njim pred publikom razgovarao pisac Roman Simić.

„Za mene je bio „big deal“ da radim u pozorištu. Taj mi je posao potpuno promenio život. Došao sam iz kvarta koji je mrzio kulturu, a pozorišni milje i saradnja s rediteljima, glumcima i piscima potpuno me promenila“, rekao je Hanif Kurejši koji se prisetio i jednog putovanja vozom s Bilijem Ajdolom koji mu je u jednom trenu rekao da baci sat, jer tamo gde su krenuli, vreme nije važno. A nakon toga konzumirali su drogu, prenosi „Večernji list“.

Kurejši je između ostalog rekao da su pre ljudi iz Indije dolazili u Englesku da bi bili Englezi, a da danas mnogi žive na Zapadu, a taj Zapad mrze.

„Ne vole svi konzumerizam i neoliberalizam. U Pakistanu žele muslimansku državu. Kada sam bio dete, nismo govorili o muslimanima, nego o Pakistancima, Bengalcima, Indijcima… Vera je bila na neki način ridikulozna – rekao je Kurejši, koji je prošle godine bio gost Krokodil Festivala u Beogradu.

Bonus video: Velš i Kurejši u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar