Emir Hadžihafizbegović Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Ta vrsta medijske halabuke oko jedne tačne izjave koju je Jasmila izgovorila u kontekstu većeg intervjua i koja njoj osobno nije bitna, a za koju se neko uhvatio i napisao otvoreno pismo kako sam pročitao na RTS-u, da je film radila da bi se pustio na ovoj televiziji je zaista jedna vrsta malicioznosti, ironije i sarkazma koja ovoj medijskoj kući nije potrebna – kaže sarajevski glumac Emir Hadžihafisbegović za "Danas" , dodajući da je Jasmila Žbanić potpuno u pravu.

„Ona se nije postavila ispred mikrofona i kamera da priča kako se film ne prikazuje na Radio-televiziji Srbije, nego je unutar velikog intervjua rekla da ne bi želela da živi u zemlji u kojoj predsednik odlučuje da li će se film prikazati ili neće. Pa, mislim ne treba nam vrijeđati inteligenciju – cijela regija zna da se Aleksandar Vučić pita i o kvalitetnoj ispaši pčela, do postavljanja ministara. Zaista mu odajem ogromno priznanje što uspjeva da sve vizira i to, od trivijalnih stvari, do toga hoće li se Rusiji uvesti sankcije ili neće“, objašnjava Hadžihafisbegović za „Danas“, dodajući da za takve poduhvate treba imati energije.

Jasmila Žbanić, je prethodno kazala da joj je u razgovorima oko mogućnosti prikazivanja ovog ostvarenja na RTS neformalno rečeno da bi o tome prethodno morali da se konsultuju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

RTS je uzvratio saopštenjem da o prikazivanju „Aide“ ne odlučuju ni Vučić, ni Jasmila Žbanić, čiju će trvrdnju, da se njihova medijska kuća o tome ima konsultovati s Predsednikom tretirati kao dezinformaciju, sve dok rediteljka ne kaže od koga je to čula na RTS-u.

Bonus video: Ko je stopirao „Aidu“ na RTS?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare