Foto:Promo

Knjiga "Gospodin Oliver" Dragane Mladenović, sa ilustracijama Dušana Pavlića, namenjena mlađim osnovcima, objavljena je u izdanju "Kreativnog centra".

Oliver, glavni junak priče je patuljak koji živi u zidu sobe osmogodišnje Laure, s kojom voli da se druži i po zanimanju je „njen prijatelj“.

Dragana Mladenović, autorka nagrađivane zbirke „Dar-mar“, govoreći o svojoj novoj knjizi kaže da je gospodin Oliver „dobar, uglađen, pristojan i krajnje nenametljiv gospodin, majušna osoba koja ume da sluša, ali i da pomogne dobrom pričom i pravim savetom”, ima 185 godina, a njegov stan je “kraljevstvo, ispunjeno knjigama, slikama i lepim stvarima“.

Foto:Promo

„Gospodin Oliver“ je topla priča o prijateljstvu i odrastanju, koju je autorka napisala jer veruje da je kod dece izuzetno važno razvijati prijateljski odnos, ne samo prema drugim ljudima, već i prema bićima koja nas okružuju, prema životinjama i biljkama, pa čak i prema patuljcima, navode u „Kreativnom centru“.

„U nežnom svetu gospodina Olivera vreme teče na drugačiji način od ljudskog vremena, ali se prijateljstvo, ljubav, rastanak i obećanje vrednuju na sličan način. I tamo je najvažnije ono što je nevidljivo i što se ne može kupiti, već se samo može izgraditi i negovati“, kaže o knjizi Vesna Aleksić, autorka knjiga za decu i mlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar