Suzana Lukić i Goran Jevtović Foto: Zoran Škrbić

Goran Jevtić i Suzana Lukić igraju u novoj drami Madlenianuma "Pluća" koja savremenim jezikom govori o dvoje pametnih ljudi koji su pred ispitom rešavanja iskonskih ljudskih potreba dok ih pitanja karijere, ekologije, tehnologije i samorealizacije zbunjuju i zaustavljaju da zapravo žive punim plućima i onako kako im srce govori.

Opera i teatar Madlenianum u koprodukciji sa agencijom Marador donosi ovog proleća pozorišnoj publici duhovitu i nežnu priču o dvoje urbanih visokoobrazovanih ljudi. Ova duodrama engleskog autora Dankana Mekmilana diše istinom u kojoj savremeni gledalac neće moći da se ne prepozna u skoro svakom segmentu zbivanja zbog neverovatne svežine koju podrazumeva delo napisano pre desetak godina, poručuju iz ovog teatra u Zemunu i dodaju da nas komad vraća tome da je suština i današnjeg čoveka „da voli i da kroz ljubav traje.“

Suzana Lukić i Goran Jevtović Foto: Zoran Škrbić

Reditelj i prevodilac drame Ivan Vuković koji se do sada ostvario kroz mnoga uspešna pozorišna dela u Beogradu i Srbiji, odlučio se za dvoje glumaca – Suzanu Lukić i Gorana Jevtića.  Vuković je u skladu sa komadom izabrao i izvrsnu mladu darovitu ekipu saradnika autora, i to Emu Stojković za scenografa, Ivanu Mladenović za kostimografa i Miroslava Radulovića za kompozitora.

Predstavu „Pluća“ izvelo je do sada više od 40 pozorišta širom sveta i redovno sa velikim uspehom i brojnim reprizama.

Goran Jevtić Foto: Zoran Škrbić

– Nemamo sumnju da će beogradska verzija ovog kamernog komada koju nude Madlenianum i Marador doneti svežinu koju će naša publika obožavati i, počevši od 11. maja, dugo disati sa njom – poručuju iz Opere i teatra.

Bonus video: U Madlenijanumu 19. Beogradski festival igre

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar