Foto: Promo

Premijera plesne predstave "Goli“ u Narodnom pozorištu Užice biće izvedena u subotu 18.decembra. Predstava je rediteljsko-koreografski istraživački proces autorke Isidore Stanišić koji je započela pojmom protivčovečnosti što je bio i radni naziv komada, a sa željom da ispituje transhumanistički kontekst života savremenog čoveka.

Želja Narodnog pozorišta Užice bila je da Marija Maga Magazinović, višestruko značajna Užičanka koja je bila i utemeljivač savremenog plesa na ovim prostorima, jednog dana dobije plesnu scenu. U tom smislu, ovaj projekat u Narodnom pozorištu u Užicu predstavlja veliki korak u pravcu decentralizacije plesne umetnosti, koji će omogućiti užičkoj publici da pogleda plesnu produkciju koja je nastala u njihovom gradu.

Dramaturgiju i tekst potpisuje Dimitrije Kokanov, a u predstavi učestvuju plesači Ana Ignjatović – Zagorac, Tamara Pjević, Branko Mitrović, Jakša Filipovac, Dušan Bajčetić i glumica uzičkog pozorišta Ivana Pavićević.

Muziku potpisuje Darja Janošević, scenu i kostim Marijana Zorzić Petrović, dizajn zvuka Nikola Pejović a dizajn svetla Aleksandar Rosić.

Bonus video: Luna park – gost Slaven Došlo

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar