Glumac Filip Đurić i reditelj Miša Radivojević Foto:Screenshot/Youtube/RTS/Youtube/Portal Vijesti

Snimanje filma "Ostrvo na dnu" sa temom Golog otoka u režiji Miloša Miše Radivojevića trebalo je da počne ove jeseni, ali je zbog ukupne situacije sa koronavirusom odloženo za proleće, saznaje portal Nova.rs.

– Mislili smo da počnemo snimanje sad u oktobru, ali smo se zbog prirode snimanja filma u dogovoru sa Filmskim centrom Srbije pomerili snimanje za proleće. Nadamo se da će tada i opšta situacija sa koronavirusom da se smiri, da će tada sve biti normalnije i da ćemo da nastavimo da radimo kako treba – potvrđuje naša saznanja Svetozar Cvetković, glumac i producent.

Reditelj Miša Radivojević dugo se već sprema za snimanje filma „Ostrvo na dnu“. Posle višegodišnjih priprema, snimanje je trebalo da počne letos, pa je zbog loše epidemiološke situacije pomereno za jesen, a sada je ekipa ponovo morala da oloži prvu klapu za proleće.

Film govori o Golom otoku nakon rezolucije Informbiroa 1948. godine iz ugla jednog mladog čoveka koga će igrati Filip Đurić.

Glavna uloga poverena je Filipu Đuriću Foto:Screenshot/Youtube/RTS

– Miša Radivojević napisao je scenario prema svedočenjima profesora Kikića, koji je to doživeo. Profesor je pred odlazak iz života poverio svoju priču Miši da on od toga napravi scenario i po njemu snimi film – rekao je ranije za naš portal Cvetković, čija producentska kuća „Testament films“ stoji iza ovog ostvarenja.

Film su podržali Filmski centar Srbije i Filmski centar Crne Gore, a trebalo bi da bude sniman delom u Beogradu, a delom na Jadranu.

Ovo nije jedino domaće ostvarenje čije snimanje je odloženo. Nedavno je i snimanje filma „Bilo jednom u Srbiji“ po ideji Zvonimira Šimuneca i u režiji Petra Ristovskog prekinuto posle dva meseca pošto se pokazalo da je glumac Ivan Bekjarev pozitivan na koronavirus, nakon čega je cela ekipa poslata na testiranje. Snimanje bi trebalo da bude nastavljeno na proleće.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar